Запишете се за нашия бюлетин
При въпроси свържете се с нас: okeybg или 0877 11 99 10

Рецепти за домашни пюрета и каши 2

РЕЦЕПТИ ЗА БЕБЕТА   5-18 месеца  Каша от банан и ориз - От петия месец, Време за приготвяне: 10 мин. 50 мл вода, 20 г оризова каша на прах, 1 ч. л. соево масло, 1/2 (около 60 г) зрял банан Пригответе оризовата каша. Добавете соевото масло. Обелете банана и го намачкайте с вилица. Добавете го към готовата оризова каша. Пюре от банан - От петия месец, Време за приготвяне: 10 мин. 1 добре узрял банан  Нарежете банана. Намачкайте го с вилица и добавете малко адаптирано мляко или кърма. * В началото е добре бананът да бъде бланширан Кекс с банан за... още »

Рецепти за домашни пюрета и каши 1

Рецепти за домашни пюрета и каши В повечето страни като първа храна за захранване се препоръчва каша, най-често от ориз. Предпочита се кафявият неполиран ориз, който е по-богат на витамини и баластни вещества, макар че може да се използва и бял полиран. Другите култури, подходящи за приготвяне на каша, са царевица и елда, а след 6-7 месеца - всички останали житни (пшеница, овес, просо и др.) Кашата от пълнозърнести житни храни е особено богата на витамини от група В, които укрепват нервите. Тя е основната храна на бебето. Може да се приготвя в... още »

Стихотворение ЖАЖДА

Жажда При теб ще дойда, обич натежала, с вперени напред крила, през  времето ще тичам отмаляла, преследвайки на любовта зова. Летейки, аз при тебе ще се върна с тяло на богиня, с душата на дете, и любовта ни в огън ще превърна, дори да съм със счупени криле.   Умиращата птица пак е птица, макар да е ранена от любов. Обичаща, жената е орлица, когато следва цел и порив нов. И моят  полет земен и неземен ще те последва и накрай света, дори да бъде полетът последен, дори да съм със счупени крила. Автор:  Мeри  Ан... още »

Стихотворение ЗАВЕТ

Завият ли очите ми с дантела, посипят ли ковчега ми със пръст , загледай се в крилете на орела, разперени като надгробен кръст и запомни, че мъж не се жалее с пресипнал глас и сълзи във очи. Мъжът обича вино да се лее. Мъжът обича песен да звучи. Мъжът обича с вятър да се бори. Мъжът обича мирис на тютюн. Той никога на колене не моли. Заклева се във хляб и във куршум. На колене мъжът е като знаме, пречупено сред бойното поле. Мъжът е мъж, когато се изправи и тръгне пред препускащи коне. И... още »

Стихотворение ЕДНА ЖЕНА

ЕДНА ЖЕНА   Една жена  те чака цяла вечер и мислите й свързани са с теб. Една звезда избира от небето и с нея пожелава ти късмет. Луната се усмихва закачливо и проследява своята звезда и спомня си за времето, в което и тя била е влюбена жена. Прозореца отсреща засиява и светлия си поздрав праща пак със него тихичко й пожелава любов такава и безгрижен смях. А ти си сам... И пушиш мълчаливо, но виж... При тебе е дошла звезда, поема ти ръката колеблива и те завежда при една... още »

Стихотворение НАУЧИ ЛИ СЕ

Научи ли се   Научи ли се пролетта да чакаш и птиците с поглед да следиш и можеш ли със сила да замахнеш, но да погалиш, не да нараниш? Научи ли се на приятелите свои безмълвно да им подадеш ръка, зачиташ ли неписани закони и чуваш ли гласа на песента? Научи ли се ти какво ни топли, какво ни радва, пали и боли, умееш ли по пътя на живота да прибереш отровните стрели? Научи ли се да обичаш щедро и имаш ли на храма си врата - - тогава смело влез и отвори я, а вътре ще намериш любовта!   Автор: Злати     още »

ПОЕЗИЯ

 Здравейте почитатели на поезията! Тук имате възможност да четете, да се вдъхновявате, да мечтаете, критикувате и публикувате свои стихове. Правилата  в този сайт са кратки: Публикуват се само и единствено стихове, които сте написали лично вие и вие носите авторските права за тях. Стиховете можете да ни изпращате ТУК    След проверка от администратор, те ще бъдат качени на сайта. Можете да избирате една от следните категории:   ЛЮБОВНА ЛИРИКА ГРАЖДАНСКА ЛИРИКА ХУМОРИСТИЧНА ЛИРИКА ДРУГА ЛИРИКА БЕЛИ СТИХОВЕ... още »

Масаж на бебето

Масаж на бебето 1. Техники за масажиране на бебето 2. Масаж на бебето по месеци 1. Масажът и гимнастиката подобряват работата на дихателната и сърдечно-съдовата система, стимулират развитието на нервната система, сетивните органи и опорно-двигателния апарат. Те подобряват емоционалния тонус на дтето и повишават защитните сили на детския организъм срещу различни заболявания. Основната цел на масажа и гимнастиката в кърмаческа възраст е да подпомогне развитието на движенията на детето съобразно функционалните му възможности. Чрез... още »

Бременност по седмици. Седма гестационна седмица

  Твоето бебенце е голямо, колкото бобено зрънце. Все още не можеш да го усетиш, но можеш да го видиш на поместеното по-долу ВИДЕО . Бебе: Твоето бебе вече е с внушителните размери от 7-9 мм. Главата му е несъразмерно голяма спрямо останалата част от тялото и е наклонена към гърдите. Започва да се формира лицето, като очите са отстрани и са все още затворени. Оформят се ноздрите. Добре различими са крайниците, които са доста активни. Сърцето бие около 150 пъти в минута и придвижва кръвта по тялото на ембриона. С ултразвуков преглед може... още »

Бременност по седмици. Шеста гестационна седмица

  Твоето бебенце е голямо, колкото зрънце от леща. Все още не можеш да го усетиш, но можеш да го видиш на поместеното по-долу ВИДЕО . Бебе: Твоето бебе е вече 4-6 мм. Има сърце, което бие ритмично, и може да се чуе със специален ултразвуков апарат. На 6-та седмица и 2-ия ден, се появяват първите мозъчни импулси. До 6-та седмица, мозъчните полукълба нарастват несъразмерно бързо в сравнение с останалите части на мозъка. Външните уши започват да придобиват своята форма.  Появяват се израстъци на ръце и крака, които бебето се опитва да... още »

FAQ

Общи условия за ползване на интернет сайт okeybg.com   І. ПОЯСНЕНИЕ НА НЯКОИ ТЕРМИНИ Потребителите заявяват, че са запознати и са съгласни с дефинициите на следните термини: 1.      ИНТЕРНЕТ САЙТ е съвкупност от интернет страници, с обща заглавна...