Запишете се за нашия бюлетин
При въпроси свържете се с нас: okeybg или 0877 11 99 10

Диета с масло от ленено семе

ОТСЛАБВАНЕ С ЛЕНЕНО МАСЛО

 

Маслото от ленено семе:

  • Намалява нуждата от мазни и сладки храни
  • Увеличава скоростта на метаболизма
  • Поражда чувство на насита (чувство на цялостност и удовлетворение, което по принцип следва след хранене)
  • Регулира кръвната захар
  • Регулира нивата на инсулин
  • Увеличава консумирането на кислород

Хората поемат лененото семе най-вече, когато имат проблеми с обмяната на веществата. Доказано е, че лененото семе  има слабително действие и се отразява много добре на перисталтиката. Действието му е меко, което означава, че ако нямате проблеми със стомаха, няма да усетите значителна промяна.

Поради пречистващото си действие, лененото семе е много полезно по време на диети, за профилактика на рак на дебелото черво и високо кръвно налягане. Има противовъзпалителен ефект и възпрепятства всмукването на животинския холестерол.

Добре е да се поема при болест на Алцхаймер, атеросклероза, затлъстяване и висока кръвна захар. Лененото семе е много полезно за болни с нарушена обмяна на мазнините.

……………..

Добре известно е твърдението, че високото съдържание на сол и мазнини имат пряко негативно влияние върху нашето здраве. Обаче това, че някои мазнини имат много важно значение за нашето добро здраве, е далеч по-малко известен факт.

Сигурно много ви се иска да отслабнете, но когато започнете да ограничавате калориите, вашето тяло е програмирано да смята, че навлизате в период на глад. Този инстинкт е вкоренен в нашите гени, датиращ още от далечни времена, когато набавянето на храна съвсем не е било толкова лесно, както сега е отскачането до магазина на ъгъла.

Съвсем елементарно, повишена консумация на кислород се получава, когато клетките ни използват много повече от него. Това активизира ускореното производство на клетъчно енергийния катализатор аденозин трифосфат (ATP). ATP е важен, защото е необходим, за да предостави енергията за цялата работа, която тялото трябва да извърши. Поради тези и други причини, състезателите са включили есенциални мастни киселини в своите диети, за да спомогнат за спортното им представяне. Водачите на шейни с кучешки впряг в Аляска са добавили масло от ленено семе към диетите на техните кучета поради същата причина. Повишеното производство на енергия се свързва с ускорено изгаряне на калориите.

Метаболизмът - изгарянето на калории, за да се произведе енергия, е забавен, когато количеството на калориите, които приемаме, се намали. Когато  при гладуването (или диетата) тялото започва да складира калории под формата на телесни мазнини в очакване на следващото гладуване (диета). Резултатът? Ставате по-дебели и по-дебели с всеки опит. Така си е, диетите не работят. По-лошо, модата за обезмаслени, ниско маслени храни свършва с това, че ставаме още по-дебели и по-дебели. Това е изводът и на американското издание Barron's от 1 юли 1998 г., в статия озаглавена „Дебели и затлъстяващи” - ”Независимо от преситеността на пазара с диетични храни и здравни клубове, американците стават по-пълни”. Елиминирането на мазнините от храната предизвиква точно противоположната реакция в тялото от тази, която се е предполагало или търсило. Когато консумираме обезмаслени, ниско маслени храни, ние не очакваме от да напълняваме от тях, но точно това се случва. Повечето от обезмаслените или нискомаслените храни са силно рафинирани, калорично компактни карбохидрати. Тези храни, ако не се употребяват при отделянето на енергия при висока физическа ативност или упражнения, просто се превръщат в неприятна за гледане маса тлъстини.

Лененото масло – „Немазната мазнина”
Какво да кажем на всички, полудели от фобията „анти-мазнини”? В крайна сметка лененото масло си е вид мазнина. Но докато, чисто технически, се класифицира като такава, всъщност е анти-мазнина. Всъщност то е абсолютната противоположност на много вредни наситени мазнини. Докато наситените мазнини водят до прекалена пълнота, болести на сърдечносъдовата система, сърдечни удари и други дегенеративни болести, маслото от ленено семе предпазва и може дори да върне постигне обрат при развитие на подобни състояния. Във всички случаи, можем да мислим за маслото от ленено семе като за немазната мазнина. Вместо буквално да се опитва да заблуждава тялото ни, както се случва при ограничаването на калориите или при приемането на обезмаслени или нискомаслени храни, маслото от ленено семе работи директно с метаболизма и физиологическите процеси на тялото, което води до естествена загуба на тегло и поддържането му в оптимални граници.

Мастните киселини в маслото от ленено семе са определяни като незаменими хранителни съставки. Това означава, че тялото не може да превърне други източници на храна в есенциалните мастни киселини от маслото от ленено семе. В резултат на това вашето тяло всъщност изпитва нужда и търси тези незаменими хранителни съставки в храните, които консумирате. Ако те не присъстват в тях, тялото изпитва хранителна липса и вие продължавате да изпитвате нужда от мазни и сладки храни. Обикновено получаваме по-малко от 0.1% от незаменимите мастни киселини, намиращи се в маслото от ленено семе в нашата храна. Добавянето на масло от ленено семе към храните или прието с яденето, поражда чувство на насита (чувство на цялостност и удовлетворение, което по принцип следва след хранене). Есенциалните мазнини в маслото от ленено семе предизвикват стомаха да задържи храната за по-дълъг период от време в сравнение с храните без мазнина или с ниска масленост. Добавянето на ленено масло към храната води до постепенно освобождаване на това съединение в тънките черва. Физиологическият ефект е бавно, постепенно покачване на кръвната захар, а после продължително задържане на нивото на кръвна захар. Накрая, кръвната захар преминава в бавен и постепенен спад. Вие ще изпитате съответстващото чувство на продължителна енергичност, сила и удовлетвореност с липса на незабавни болки от глад, които следват храненето. Чистият резултат е, че се чувствате по-добре, по-дълго време заситени и в действителност сте поели по-малко калории, отколкото ако бяхте избрали диетата с храни без мазнина или с ниска масленост. Нещо повече, маслото от ленено семе се превръща в съставки, които поддържат метаболитните процеси в нашите клетки. Също като веднъж запалени пещи, клетките генерират повече топлина и изгарят повече гориво, в нашия случай, калории. Незаменимите хранителни съставки в маслото от ленено семе също така повишават консумирането на кислород на клетъчно ниво, което води до повишаване на енергията и силата и чувството за добро физическо състояние.

Общи препоръки
Изследванията в последно времето показват, че населението, особено в САЩ, страда от липса на ключови незаменими хранителни съставки, критични за идеалното здраве и оптималното тегло. Най-обичайният хранителен източник на тези незаменими хранителни съставки е прясното масло от ленено семе. Консумацията от по няколко грама дневно на масло от ленено семе би била чудесен помощник. Идеалният метод на приемане на маслото за целите на отслабване или поддържане на теглото е в отделни дози, приемани с всяко хранене. Потребителите трябва само да приемат свежи и чисти масла, за да са сигурни в хранителната сила и стойност на продукта.

Мнението на водещите диетолози в САЩ може да бъде обобщено по следния начин:
„Правилният вид и правилното количество на мазнини ще ви позволи да отслабнете без усилия и страдания, без да бъдете обсебени от мисълта за диети. Незаменимите мазнини са най-здравословният и лесен начин за достигане и поддържане на нормално тегло.”

 

Коментари

Все още няма добавени коментари. Ти можеш да напишеш първия!

Трябва да сте влезнали в системата, за да оставяте коментари към офертите

FAQ

КАКВО  Е САЙТ ЗА ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ?  Груповото пазаруване е сравнително нов  за България бизнес.    Той представлява онлайн закупуване на стоки или  услуги на по-ниска цена (най-малко 50%) под формата на ваучери.   КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА...